Puppy power

Eindelijk is het moment daar, de dag dat u uw nieuwe gezinslid mag ophalen bij de fokker. U heeft alle speeltjes al klaarliggen voor gebruik en het nieuwe riempje op de kleinste maat afgesteld. Het enige dat nog ontbreekt is het juiste voer voor uw puppy. Want er is best veel keuze, en wat past nou goed bij uw puppy? Daar helpen wij u graag mee verder. Want wij willen even graag als u dat uw nieuwe aanwinst gelijk gezond en sterk door het leven gaat!

 

Afweersysteem
Net zoals een baby is een puppy in de eerste periode van zijn leven erg kwetsbaar. Vlak na geboorte krijgt de pup via de moedermelk, ook bekend als de biest, tijdelijk de benodigde afweerstoffen binnen. Echter nemen deze afweerstoffen tussen de 4 en 12 weken dusdanig af dat uw pup in een immuniteitsgat komt en hierdoor extreem vatbaar is voor ziektes. Om uw puppy te ondersteunen in deze periode kan het helpen om voeding aan te schaffen waar extra voedingsstoffen in zitten die helpen het immuunsysteem te versterken ook zorgt dit ervoor dat er sneller antistoffen door het lichaam worden aangemaakt. Hierdoor heeft de puppy tijdens de grote veranderingen in zijn pas korte leven een extra steuntje in de rug.

 

Klein van buiten en vanbinnen
Zowel buiten als van binnen is de puppy nog lang niet volgroeit. Dit geldt onder andere voor het spijsverteringsstelsel. Om een gezonde darmflora te ontwikkelen bij uw puppy wordt aangeraden om tot het eerste levensjaar speciaal puppy voer aan te bieden van erkende merken. In dit voer zitten voedingsstoffen waaronder extra eiwitten, beperkte hoeveelheid zetmeel en extra vezels. Buiten de belangrijke voedingsstoffen houden deze merken ook rekening met de grootte en kauwbaarheid van het brokje. Want uw pup kan misschien wel al hele scherpe tandjes hebben maar harde brokjes zijn daar niet voor geschikt.

 

Goed begin
De aanschaf van een nieuwe pup is altijd heel leuk en spannend. Maar met de juiste voeding bent u al een heel eind op weg. Als het goed is heeft u ook voor u uw pup ging aanschaffen goed onderzoek gedaan naar het adres waar het nestje van uw puppy is gefokt. Heeft u dit nog niet gedaan dan raden wij u zeker aan dit alsnog voor aanschaf te doen. Er zijn op dit moment erg veel broodfokkers in omloop. De puppy’s die hier gefokt worden zijn vaak al vanaf de geboorte ongeneeslijk ziek. Ga hierom alleen naar erkende fokkers.

Heeft u moeite met het juiste voer kiezen voor uw puppy of wilt voor de zekerheid advies hebben over wat u het beste zou kunnen voeren? Breng uw puppy met u mee naar de winkel en wij helpen u graag verder!